KIEROWNIK UBOJU I PATROSZENIA KURCZAKA
Opis
KPS FOOD Sp. z.o.o. duży, nowoczesny i dynamicznie rozwijający się zakład drobiarski zajmujący się zautomatyzowanym ubojem, rozbiorem i konfekcjonowaniem mięsa z kurczaka, spełniający najwyższe standardy higieniczno-sanitarne i normy bezpieczeństwa, dostarczający mięso do markowych klientów na całym świecie, poszukuje osoby na stanowisko: Kierownik Uboju i Patroszenia Kurczaka
Zakres Twoich zadań:
kompleksowe zarządzanie obszarem uboju i patroszenia kurczaka (od przyjęcia żywca do przekazania tusz/elementów do chłodni/rozbioru), z naciskiem na dobrostan zwierząt i bioasekurację
odpowiedzialność za wynik technologiczny i jakościowy: uzyski, ubytki, parametry jakości
zapewnienie zgodności z HACCP, GHP/GMP, IFS/BRC i wymogami inspekcji weterynaryjnej (WIF/PIW) oraz przepisami UE/PL dot. uboju drobiu
planowanie i koordynacja pracy zespołów liniowych i operatorów
współpraca ze służbami Utrzymania Ruchu, BHP i Jakości przy prewencji awarii, przestojach, dezynfekcjach i myciach maszyn i pojemników, gospodarowaniu odpadami
przygotowanie obszaru do audytów (wewnętrznych, klientowskich, jednostek certyfikujących) oraz nadzór nad trwałym utrzymaniem standardów
monitorowanie kluczowych wskaźników efektywności obszaru uboju i patroszenia oraz analiza danych i prowadzenie działań korygująco-doskonalących
współpraca w środowisku międzynarodowym (klienci, audytorzy, współpracownicy, dostawcy technologii i usług) — praca w języku polskim (przeważnie) i angielskim (w razie konieczności)
Szukamy Ciebie, jeśli:
masz min. 3–5 lat doświadczenia w zarządzaniu obszarem uboju zwierząt, patroszenia lub rozbioru drobiu (mile widziane doświadczenie w średnich/dużych zakładach)
znasz standardy HACCP/GHP/GMP, IFS/BRC, praktyki dobrostanu zwierząt (ogłuszanie, zawieszanie, parametry obróbki), wymogi nadzoru weterynaryjnego
umiesz prowadzić zespół w systemie zmianowym, budować kulturę bezpieczeństwa i dyscypliny sanitarnej
potrafisz pracować na danych (raporty KPI) lub szybko się tego możesz nauczyć
jesteś odporny/a na pracę operacyjną „na produkcji”, decyzyjny/a, nastawiony/a na bezpieczeństwo żywności i ciągłe doskonalenie
jesteś gotowy do pracy stacjonarnej w zakładzie zlokalizowanym w Radomiu ul. Energetyków 49 od poniedziałku do piątku w systemie zmianowym w godzinach 6-14; 22-6
Mile widziane:
uprawnienia/ szkolenia z dobrostanu zwierząt przy uboju
znajomość systemów zarządzania jakością BRC/IFS, HACCP, GHP/GMP i wymogów weterynaryjnych
znajomość języka angielskiego na poziomie pozwalającym na kontakt z audytorami/klientami/dostawcami/współpracownikami (B1)
Oferujemy:
- stabilne zatrudnienie na umowę o pracę i konkurencyjny pakiet wynagrodzenia z premią za wyniki
- realny wpływ na kluczowy obszar zakładu i możliwość wdrażania nowoczesnych rozwiązań technologicznych
- możliwości rozwoju w strukturach Grupy KPS, awansów
- ubezpieczenie na życie, szkolenia specjalistyczne (zarządzanie, jakość, dobrostan).
- program wdrożeniowy i wsparcie doświadczonych kolegów i koleżanek z zarządzania produkcją, jakości, utrzymania ruchu i BHP
- pracę w kilkuosobowym zespole menadżerów doświadczonych w zarządzaniu produkcją zakładu drobiarskiego
- przyjazną, partnerską kulturę oraz międzynarodowe środowisko współpracy
- dla osób gotowych do relokacji możliwość wynajęcia mieszkania na atrakcyjnych warunkach i korzystania z samochodu służbowego
- nowoczesne narzędzia do pracy – laptop i telefon
- codzienne posiłki regeneracyjne na stołówce zakładowej w formie dania gorącego, kawę, herbatę, wodę
- odzież roboczą i obuwie ochronne, zgodnie z wymogami BHP i systemów jakości
- szafkę na rzeczy osobiste
- okazjonalne benefity i spotkania integracyjne
- możliwość rozwijania pasji do strzelectwa sportowego na profesjonalnej strzelnicy obok zakładu
Dlaczego warto?
- W KPS Food pracujesz globalnie dla klientów z całego świata, otrzymujesz lokalnie wsparcie zespołu w nowoczesnym zakładzie, wiesz dokąd zmierzasz i widzisz codziennie, jak Twoje decyzje przekładają się na jakość, na wynik i na rozwój – Twój i firmy.
ROJO SP. Z O.O. jest Polską agencją zatrudnienia założoną w 2014 roku, wpisaną do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnienia pod numerem 18909.
Miejsce pracy
ul. Energetyków 49
Radom
Dodatkowe wymagania
Poszukujemy
Kobiet/Mężczyzn
Książeczka sanepidowska
Jest wymagana
Doświadczenie
Odpowiednie doświadczenie zawodowe
Dodatkowe informacje
Czas pracy
Zmianowa
Wynagrodzenie
Do uzgodnienia
Wymiar pracy
Pełny etat
Typ umowy
Umowa o pracę
